CHP İL YÖNETİMİ İLÇEMİZDEN DESTEKLERİNİ ESİRGEMEDİ
4 yıl önce - 25.06.2020

“Kimse siyasal gücüne güvenerek bir takım oldubittilerle Mengen’in hakkını yiyemez”

CHP Bolu İl başkanı Kazım Karsu Mengen ve Gerede İlçeleri arasında meydana gelen su probleminin çözümünü görüşmek ve İlçemizde meydana gelen sel baskınından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere, Belediye Başkanımız Sn. Turhan Bulut’u ziyaret etti.

CHP Bolu İl başkanı Kazım Karsu toplantıya CHP’nin hukuk alanındaki temsilcileri olan Ahmet ÖZCAN, Ferit ATALAY, Begüm TUNCEL ve Eda Arslan KARAKIŞ ile birlikte katıldı. Belediye Başkanımız Sn. Turhan Bulut ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu vurgulayarak Başkan Karsu’ya ve CHP heyetine teşekkür etti. İlçe sınırları içerisinde, Domuz Alanı mevkiinde bulunan su kaynaklarına yönelik bir müdahale olduğuna dikkat çeken Başkanımız; “ Konu ile ilgili olarak Gerede Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Mengen ‘Hak ve Menfaatlerinde’ dün olduğu gibi, bugün de tek bir yürek tek bir yumruk olmuştur. Geçtiğimiz pazartesi günü Belediye Başkanlığında siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyelerimiz bir araya gelerek ilçemiz sınırları içerisinde domuz alanı mevkiinde bulunan su kaynaklarımızı izinsiz, haksız, hukuksuz olarak Gerede Belediyesi tarafından alınabilme girişimine karşı tepkilerini göstermişlerdir. İlçe sınırlarımız içerisinden değil su bir çakıl taşını dahi vermemiz mümkün değildir. Biz, Gerede Belediyesinin yaptığı bu hukuksuz çalışmaların, yine hukukla çözüleceğine inanıyoruz. Asliye hukuk mahkemesine ileride telafisi imkânsız sonuçların doğmaması için Gerede Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların durdurulması için suya müdahalenin meni davasını açtık. Hukuk, bu ülkede herkese lazım. Kimse siyasal gücüne güvenerek bir takım oldubittilerle Mengen’in hakkını yiyemez” dedi.