ÇİN DEVLET TELEVİZYONU CCTV MENGEN’DE ÇEKİMLERİNİ TAMAMLADI
6 yıl önce - 18.07.2018

Aşçılar Diyarı ilçemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil eden hemşehrilerimizden Mengen Aşçılık Anadolu Lisesi Mezunu Birol Dinçli’nin Çin’de Bus GRİLL restoran Çin’in prestijli ödülü olan “That’s PRD Food and Drinl Cin “ En iyi Restoran” prestij ödülünü kazanarak, Çin CC Televizyonu Birol Dinçlinin başarı hikayesini belgesel program yapmak üzere Türkiye’ye geldiler. Birol Dinçli sadece kendisini tanıtan değil ülkemizin tarihi, kültürü, turizmi ve gastronomideki başarılarında çekilmesi talebi ile İstanbul, Kapadokya’dan sonra Mengen Belediyesinin misafiri olarakta Mengen’de bir dizi çekimler yaptılar. Mengen’de bir ilkin gerçekleşmesi ile misafirler belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, halkımız ve folklör gösterimizle karşılanmalarından çok memnun kaldılar. Aşçılık Anadolu Lisesi, Akören köyünde yöresel lezzetler ikram edildi. İlçemizin doğal güzelliklerine hayran kalan Çinli misafirlerimiz Aşçılık Gastronomi eğitimi hakkında bilgiler alıp A.İ.B.Ü üniversitesinden bir Çinli öğrencinin mezun olduğunu öğrendiklerini yeni yapılan AİBÜ Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü İnşaatını da gezen misafirler 1.5 milyar Çinlinin izleyeceği bu programdan sonra Çinli turistlerin, aşçılık eğitimi almak isteyenlerin Mengeni de tercih edeceklerini ifade ettiler. Belediye başkanımız başta Birol Dinçli’ye ve CCTV’ye teşekkürlerini ileterek ziyaretleri anısına plaket takdim etti.