×
Mengen Belediyesi'ne
Hoşgeldiniz
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!
Çözüm
Merkezi
Duyuru ve
İhaleler
Vefat
Edenler
Sosyal
Medya
İletişim
Bilgileri
MENGEN KAMPÜSÜNE SAHİP ÇIKIYOR
6 yıl önce - 21.02.2018

Kamuoyunda Mengen’de mevcut AİBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün kaldırılması ile ilgili yapılan paylaşımlar nedeniyle 19 Şubat 2018 Pazartesi günü Belediye Başkanımız Sn. Turhan Bulut öncülüğünde Belediye Toplantı Salonunda Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkın katılımı ile gerçekleşen değerlendirme toplantısında alınan ortak kararın ardından tepkilerini dile getirmek amacıyla AİBÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI ve ardından Bolu Valisi Sn. Aydın BARUŞ’u Ziyaret ettiler.

Belediye Başkanımız Sn. Turhan Bulut ve heyetindeki Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halk ile beraber AİBÜ Rektörlük binasına giderek AİBÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI ile bir saat boyunca görüşerek Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün kaldırılması konusunda tepkilerini dile getirdiler. AİBÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI, Üniversite sınavından 200 puan alarak Aşçılık Meslek Okuluna gelen ile 400 puan alarak Gastronomi ve Mutfak Bölümüne gelen öğrencinin aynı yerde olmasının yanlış olduğunu, ayrıca yeni yapılacak kampusün merkeze uzak olduğundan dolayı güvenlik konusunda da sıkıntılar yaşanabileceğinden bu bölümün Bolu’ya alınması istediğini ifade etti. Bu konuşmanın üzerine Belediye Başkanımız Sn. Turhan Bulut, yeni kampusün Kaymakamlığa 5, Belediye binasına da 7 dakikalık yürüyüş mesafesinde olduğunu ve bu bölümün Mengen’de kalması gerektiğini anlattı.

Toplantının ardından Belediye Başkanımız Sn.Turhan Bulut konuyla ilgili basın mensuplarına “Mengen sivil toplum örgütlerimiz, siyasi parti başkanlarımız ve temsilcilerimiz, İl Genel Meclis üyelerimiz ile Belediye Meclis üyelerimizle birlikte Mengen için çok önemli bir konuyu Sayın Rektörümüzle paylaştık. Mengen de 1981 yılında ilk adımını atan Aşçılık eğitimi, Anadolu lisesi ve akabinde 2 yıllık yüksek okulumuz derken 2012 yılında hayata geçen Gastronomi bölümümüz 7 yıllık bir eğitim ve 2 dönemdir de mezun verdikten sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi senatosunda bir değerlendirme yapılmaya başlanıyor. Yeni yapılacak kampusün heyecanını biz yaşarken, Gastronomi bölümünün Mengen’den alınmasına yönelik olarak bir tasarrufa geçişin olduğunu birkaç gün önce öğrenmiş bulunuyorum. Bunun üzerine hemen sivil toplu örgütlerimiz ve ilçe başkanlarımız ile İl genel Meclis üyelerimizle yani toplumun seçtiği her temsilciyle birlikte bir toplantı yaptık ve bu konuyu Rektörle görüşelim istedik. Mengen’de 28 bin metrekare üzerine 10 bin metre kare inşaat alanı olacak olan yeni bir kampusümüz yapılıyor. Daha temeline az bir süre kala Gastronomi bölümünün Mengen’den alınabileceği konusundaki bir Taahhüdün oluşmasından büyük bir rahatsızlık duyduk. Önümüzdeki 8 Mart’ta yapılacak senato toplantısında umarız olumlu değerlendirilecektir. Çünkü Mengen’in geleceği Gastronomi kenti olabilmesi için çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Heyet akabinde Bolu Valisi Sn. Aydın BARUŞ’U ziyaret ederek konu hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bolu Valisi Sn. Aydın BARUŞ, gastronomi bölümünün Mengen’den Bolu’ya taşınması hakkındaki kriterler ile ilgili gerekli bilgileri AİBÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI’dan alacağını belirtti. Ardından ziyarette bulunan heyet, valimizden desteklerini beklediğini ve bu konuda yardımlarını esirgememesini rica ettiler.

Sosyal Ağlarda Paylaş!