ULUSLARARASI AŞÇILIK KUPASI MENGEN 2018 ‘İN SAHİBİ AZERBAYCAN OLDU
6 yıl önce - 06.08.2018

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), TİKA ve Mengen Belediyesi iş birliği ile 33.Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festival bünyesinde düzenlenen, jüri heyeti ve yarışmacı olarak 18 ülkenin katılımı gösterdiği Uluslararası Aşçılık Kupası Mengen 2018 tamamlandı. 33 yıllık festival tarihinde bir ilk olan ve festivali uluslararası seviyeye taşıyan yarışmaya Almanya,Hollanda, KKTC,Azerbaycan, Özbekistan, Malezya, Maldivler, Ürdün, Ukrayna, Filistin, Türkiye, Kırgızistan, Lübnan, Bosna-Hersek, Mısır, Sırbistan, Bangladeş ve Suudi Arabistan iştirak etti. Kupa mücadelesinde zafer Azerbaycan'ın olurken, ikinciliği Malezya, üçüncülüğü Özbekistan ve dördüncülüğü Maldivler kazandı.

Ödül töreninde konuşma yapan Taşpakon Genel Başkanı Gökhan Tufan iş birlikleri ve desteklerinden dolayı TİKA Başkanı Dr.Serdar Çam'a, Dış İlişkiler Daire Başkanı Sn.Mehmet Yılmaz'a, Mengen Belediye Başkanı Sn.Turhan Bulut'a teşekkür ederek, düzenlenen bu yarışma ile Türk Mutfak Sanatı adına çok önemli olan Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'nin artık bir dünya markası haline geldigini, Konfederasyon olarak amaçlarının Mengen'i sadece Türkiye'nin değil Dünya'nın aşçılar ve aşçılık merkezi haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Ardından sahneye çıkan Belediye Başkanımız Turhan BULUT konuşmasında, “Mengen Uluslar arası Aşçılık ve Turizm Festivalimizin yıllarca hayalini kurduğumuz uluslar arası konseptine geçebilmenin arzusunu ve isteğini eyleme geçirememenin üzüntüsünü duyduğunu ,2018 yılında 33.’ sü düzenlenen Uluslar arası Aşçılık ve Turizm Festivalinde gerçek anlamda Uluslararası konsepte geçebilmenin heyecan ve gururunu yaşadığını ve uluslar arası festivalimizin gerçekleşmesinde Mengen 2018 Uluslar arası Aşçılık Kupasın yarışmasının düzenlenmesinde en büyük payın sahibi TAŞPAKON’a ve yurtdışından 18 ülkeden gelen yabancı aşçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, Mengen 2018 Aşçılık Kupası'na katılan tüm ülkeleri ve kazananları kutladığını, asıl kazananın Mengen olduğunu ve bu organizasyonun gelecekte daha fazla katılımcı olacağının habercisi olduğunu dile getirdi.